Flanders’ PlasticVision is een competentiepool ter ondersteuning van de kunststof- en rubberverwerkende industrie in Vlaanderen. Onze voornaamste taken zijn: gezamenlijke projecten opzetten, het begeleiden van samenwerkingsverbanden, allianties creëren en kenniscreatie stimuleren.

Bestel nu onze Booklets

Recente artikels

Joint venture BASF en Avantium voor FDCA en PEF

BASF en Avantium hebben een intentieverklaring ondertekend met het oog op de oprichting van een joint venture voor de productie en marketing van furaandicarbonzuur (FDCA) en het op de markt brengen van polyethyleenfuranoaat (PEF), dat is gebaseerd op deze nieuwe chemische component. FDCA wordt vervaardigd uit hernieuwbare grondstoffen.

Geschreven op 28-03-2016 in de categorie: Algemeen

Gezocht: voorstellen voor microverwerking van kunststoffen !

Change2Micro wil microverwerking van kunststoffen in Vlaanderen stimuleren. Heeft u een idee of concept rond microverwerking van kunststoffen? Dankzij dit project kunt u het 
omzetten in realiteit.  Bovendien kunt u er een bootcamp bovenop winnen!

Geschreven op 23-02-2015 in de categorie: Algemeen

Shape memory polymeren als hulp bij blessures

Om electronica in het lichaam te implementeren, is het grote probleem de stijfheid van de standaard  electronica die bovendien niet compatible is met het biologische weefsel. Door gebruik te maken van shape memory polymeren, is het mogelijk om dunne, flexibele elektronica folies te gebruiken als implantaat voor het menselijk lichaam. 

Geschreven op 23-06-2014 in de categorie: Smart plastics

Vlamvertraging van&voor kunststoffen!

Vlamvertraging van&voor kunststoffen!

Een haalbaarheidsstudie wordt voorgesteld om de technische mogelijkheden en regelgeving van de vlamvertragende kunststoffen, additieven en coatings in kaart te brengen, met nadruk op de nieuwste systemen - state-of-the-art:
  • Nieuwe brandwerende polymeren
  • Additieven en masterbatches op basis van anorganische producten, halogeen vlamvertragers, producten of basis van fosfor of stikstof, nanodeeltjes, silicium vlamvertragers, synergetische effecten met boraat en antimoon
  • Vlamvertragende coatings
  • Normeringen en brandtesten
  • Beschikbare commerciële aanbieders

Bekijk project